Koherentna optička tomografija - 3D OCT-1 Maestro

 

3D OCT-1 Maestro

Sada je OCT svet na dohvat Vaših prstiju...

Ključne karakteristike

  • 50.000 A Scan/sek. SD OCT uz kolor fundus kameru
  • automatsko poravnavanje, fokusiranje i preuzimanje OCT-a i kolor fundus fotografije
  • ušteda prostora radi kompaktne izrade i dizajna uređaja
  • 12mm x 9 mm OCT scan osigurava merenje i topografiju očnog živca i makule u jednom skeniranju

Potpuno automatsko i jednostavno rukovanje

Samo jednim dodirom na zenicu prikazanu na zaslonu, 3D OCT-1 Maestro automatski skenira levo i desno oko i simultano daje OCT sken i sliku fundusa u pravoj boji. Automatsko poravnavanje, auto-fokus i automatsko snimanje osiguravaju da celi proces bude obavljen brzo i precizno.

Fleksibilan rad

Sa 3D OCT Maestro može se upravljati iz raznih položaja koristeći 10 inčni zaslon osetljiv na dodir, što znatno poboljšava interakciju sa pacijentom. Upravljati se može i u klasičnom položaju ili oftalmolog može biti uz pacijenta. U oba slučaja oftalmolog može sedeti ili stajati.

Skeniranje širokog polja

3D OCT 12mm x 9mm široko polje skeniranja pruža merenje i topografije optičkog živca i makule u jednom. Maestro daje B-sken visoke definicije koji je sastavljen od 50.000 A-skenova po sekundi.

Slika fundusa uverljivih boja

3D OCT-1 Maestro ima jedinstvenu kombinaciju pružanja simultanih OCT i fundus slika, sa samo jednim dodirom. Slika retine je slika fundusa uverljivih boja koja prikazuje kristalno jasne detalje. 3D-OCT-1 Maestro takođe daje sliku bez crvene.

Različite funkcije analize

U kombinaciji sa Topcon Fastmap softverom instrument nudi veliki izbor funkcija analize - 3D analizu makule, 12mm široku 3D sliku i dr.