Auto-refraktometri / kerato-refraktometar - KR-800 / 800S

KR-800 / RM-800

Brzo i jednostavno ručno merenje preciznih objektivnih refrakcija i keratometrije sa KR-800 modelom. Takođe, Topcon ponosno predstavlja novi model KR-800S auto kerato-refraktometar sa subjektivnom funkcionalnošću. Jedinstvena Rotary tehnologija prizme, ekskluzivno za Topcon omogućuje preciznost i pouzdanost.

Ključne karakteristike

 • Topconova Rotary Prism tehnologija neuporedive preciznosti
 • Jednostavan za upotrebu
 • Kompaktan i moderan izgled
 • 8.5-inčni LCD ekran osetljiv na dodir
 • LAN priključak
 • Precizne mere refrakcije
 • Precizne mere keratometrije
 • Provera oštrine za daljinu i blizinu
 • Provera odsjaja
 • Provera kontrasta
 • Provera pomoću optičke rešetke

KR-800

KR-800 ima osobine novog 8.5 inčnog ekrana osetljivog na dodir, sa kontrolnom pločom koja služi za nadzor glavnih funkcija. Takođe je poboljšano delovanje palice zbog smanjenja od 23% u težini od prethodnih modela. Topcon sistemi poznati su po svojoj tačnosti, upravo zbog dokazane Rotary Prism tehnologije. Ove nove merne metode imaju tu tehnologiju, tako da kupac može imati poverenje, da preciznost i stabilne mere postaju kriterijum izvedbe korekcijskih naočara.

Ekran 8.5“ na dodir

Novi KR-800/RM-800 je opremljen širokom pločom sa 8.5“ ekranom u boji osetljivim na dodir koji ističe jasne i jednostavne za čitanje ikone, pružajući operateru potpunu kontrolu uređaja tokom procesa merenja.

Glatki pokreti

Topconova sposobnost smanjenja težine od oko 23% je pridonela glatkom funkcionisanju jedinice pri upotrebi poluge X-Y kontrole. To sve pridonosi lakšem mernom procesu i preciznijem krajnjem rezultatu.

"One touch lock"

Oba nova instrumenta su opremljeni sa brzim i jednostavnim zaključavanjem. Tu je uključen i pisač sa jednostavnim i brzim učitavanjem. Pisač na novim uređajima štedi Vaše vreme eliminišući potrebu za učitavanjem nove rolne u pisač. Vi jednostavno stavite novu rolnu unutra i tada štampate.

KR-800S

Ovaj KR-800S model je nadograđen sa dodatnim subjektivnim metodima testa kao što su provera oštrine vida, provera odsjaja, provera kontrasta i optičke rešetke.

Provera oštrine vida za daljinu i blizinu

Sa integrisanim optotipom za ispitivanje oštrine vida može se jednostavno dobiti rezultat objektivnog merenja sa naočarama ili bez njih.

Provera odsjaja

KR-800S ima sposobnost merenja oštrine vida pod raznim uslovima kao što su odsjaj i sene (velika, srednja i mala). Provera odsjaja učinkovita je za brzu proveru stanja nakon operacije.

Provera kontrasta

Provera osjetljivosti na kontrast može biti odrađena sa KR-800S na svim dostupnim optotipovima za proveru oštrine vida. Oštrina vida može biti izmerena po 8 koraka (0%, 2.5%, 5%, 10%, 12.5%, 25%, 50% i 100%) postavki kontrasta. Provera osjetljivosti na kontrast je vrlo učinkovita funkcija ispitivanja vida, posebno u slučajevima manjka svijetla, magle ili odsjaja. Ovo omogućuje proveru katarakte, glaukoma i sumnjivog AMD, takođe i za proveru stanja pre i nakon operacije.

Provera pomoću optičke rešetke

Simptomi makularne degeneracije vezani za starosnu dob pacijenta mogu biti jednostavno prikazani koristeći optičku rešetku KR-800S. Gledanje u optotip crnih linija složenih u obliku grafikona jedan su od načina provere imate li određenih problema s vidom u području fovee koristeći Amslerovu rešetku.